מקצוע מידע על מקצוע : אספקטים קולינריים בפיתוח מוצר - 066616

066616 - אספקטים קולינריים בפיתוח מוצר
לא ינתן השנה
נקודות
זיכוי
2.0
 
עבודת
בית
פרויקט
או סמינר
מעבדה תרגול הרצאה  
    3   1 שעות
שבועיות

קביעת הציון עפ"י מעקב במשך הסמסטר והגשת עבודת גמר.


  064212 טכנולוגיה של מזון       מקצועות קדם
  064250 מדע וטכנולוגיה של ביו-חומרים     או
  064322 כימיה של מזון     או


קולינריה ותפקידה בתעשיית המזון. עקרונות בסיס בהבנת החוויה הסנסורית התייחסות לאספקטים תרבותיים, גאוגרפיים וחוויתיים בתהליך פיתוח מוצר מזון אינטראקציה בין קולינריה לאג'נדות נוספות - כימיה, קיימות, תזונה ושיווק. שילוב קולינריה בתעשיית המזון - אפשרות או פנטזיה עקרונות מנחים לפיתוח קולינרי של מוצרי מזון + משימת סיום מעשית. ההשתתפות בקורס תקנה לסטודנטים:
- כלים לשילוב נכון של קולינריה בעבודת הפיתוח בתעשיית המזון.
- מושגי יסוד בסנסוריקה ובחוויה הרב-חושית של אוכל.
- הכרה של שיטות הבישול השונות העומדות לרשותם.
- הכרה של עולם התבלינים והרחבה של יכולות השימוש בו.
- כלים לשימוש בתוכנת - food pairing - שילובי טעמים על בסיס התאמה מולקולרית.
- הכרת "גלגל הארומות" וטרמינולוגיה נכונה לתיאור טעם, ריח ומרקם.
- כלים לפיתוח מוצר קולינרי בהסתכלות 360 מעלות: טעם, צרכים, סיפור, שיווק, אתיקה וערך מוסף.




ספרי לימוד
שנת הוצאה מוציא לאור מחברים ספר
2001 clarkson potter prosper montagne larousse gastronomiue - the worlds greatest culina ry encyclopedia third english edition
2004 scribner harold mcgee on food and cooking
2018 artisan rene redzepi and david zilber the noma guide to fermentaiion
2007 bloomsbury heston blumenthal the fat duck cookbook
2008 achatz grant achatz alinea
2019 כנרת זמורה אסף אביר לא ספר בישול

נערך בתאריך 29/09/2022 בשעה 11:31:21